Ferieturer vi har testet, og anbefaler

_MG_5942I mange år har vi skrevet på “Kaggenettet” når vi har vært på sykkeltur. Det er på alle måter et lavterskeltilbud. Som regel har vi hatt med all bagasje
på sykkelen.  Men rundt Nova Scotia i Canada leide vi sykler og fikk bagasjen bragt fra hotell til hotell. Det var komfortabelt, men lite fleksibelt. Men Canada er et flott sykkelland, og det er ikke noe problem å sykle på egen hånd. Kanskje en organisert tur er bedre i mer øde områder, der det er mer tvilsomt om man finner overnatting.

 

_MG_8160En av de morsomste og mest varierte turene våre var Wien til Venezia. Vi fløy til Wien og syklet østover til Bratislava, før vi tok turen ned langs Ungarns vestgrense, gjennom Slovenia og inn i Kroatia. Der var det så fint at vi syklet helt ned til Pula og tok båten til Italia, i stedt for å sykle langs Triestebukta. Syklingen gjennom disse landene var overraskende bra.

For vår del begynte turen oppover Skottlands vestkyst i Glasgow, ikscotland06 001 (49)ke akkurat sjarmerende. Men så snart vi var ute av byen, var det storartet natur, hyggelige folk og mye mettende mat. Været var bedre enn ventet, vi hadde flaks og ble skikkelig våte bare et par ganger.

131_3192Berlin-København er en klassiker for tursyklere, godt beskrevet i boken  “Radfernweg Berlin-Kopenhagen“. Problemet er at ruten er beskrevet den veien, mens jeg syklet motsatt. Skiltingen var også veldig sør-nord. Men turen er flott, og veldig familievennlig. I alle fall i betydningen at det ikke er mange bakker.

120Irland er et fantastisk ferieland, for dem som ikke er sykelig opptatt av å få sol på kroppen. Et godt råd er å ta vestkysten fra sør mot nord, på grunn av vinden. Det var ikke bare lett å få syklene med på toget fra Dublin. Og mange av småveiene var ikke egnet for biler, i alle fall ikke biler som på liv og død (bokstavelig talt) må kjøre fort. Men vi likte oss veldig godt.

 

Nederland er et fantastisk sykkelland, og Ijsselmeer rundt er en flott tur. Dette er den flateste delen av landet, så det er bare å satse på svak vind… Lenger sør i Nederland kan man finne mer bakker.