Viktig melding – lytt på radio

Her en dag ble jeg spurt om jeg visste at man kan få campingvogner til sykkel, og da svarte jeg ja, tok opp telefonen og viste bilder av NRKs Martin Jahr som syklet med campingvogn. Hadde spørsmålet blitt stilt en uke før, ville jeg ledd og sagt at noe slikt bare høres teit ut.

Vi møttes i Frognerparken for å snakke om hva man bør ha med seg på sykkeltur. Som “kulisse” hadde han lånt elektrisk sykkel med campingvogn. Den likner litt på slike vogner Onkel Donald hadde hengende bak på bilen, da han skulle på tur med Ole, Dole og Doffen.

Hele greia veier over 40 kg, så det er greit med både flatt lende og elektrisk motor. Men den er imponerende enkel å sette opp, vi var nybegynnere og fikk det til på få minutter. Inni er det plass til to mennesker, forutsatt at de enten er pygmeer, anorektikere eller veldig glade i hverandre.

Vognen er i hvert fall kontaktskapende. Både under intervjuet og mens vi satte opp vognen, ble vi avbrutt av nysgjerrige forbipasserende. Alle sammen lurte på om det virkelig var en sykkelcamper, så fortalte de at de skal på tur. Men ingen av dem fikk lyst til å dra på vognen.

Uansett, intervjuet gikk bra, og den 14. juli kan du høre oss på P2, rett etter Dagsnytt 09.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *