Retour de France: Sommerens eventyr har begynt, Tossa (Spania) til Putten (Nederland)

Fra Barcelona til Amsterdam er det en godt kartlagt sykkelvei, to bøker har kart og rutebeskrivelser som minner om Adventure Cyclings kart over USA.

Tittelen på sommerens vakreste eventyr, Retour de France er forøvrig rappa av professor Dr. juris Olav Torvund, som er ekspert på opphavsrett, Jeg håper han rappa det fra noen andre…

Vi har bil stående i Nederland og tok tog til Girona i Spania. Det var en ny opplevese. Sykler, tralle, og all bagasje ble pakket i sykkelkofferter. Franske hurtigtog godtar ikke sykler om de ikke er pakket. Det første toget fra Amersfoort til Amsterdam var forsinket. Ikke bare det, toget som kom hadde halv kapasitet av det som er vanlig. Langt fra alle gledet seg over oss som sto der med gigakoffertene våre….

Amsterdam til Paris var enda mer forsinket. Dermed lurte vi på om vi kom til å rekke Paris-Girona, særlig da metroen mellom togstasjonene også var forsinket. Man kan bli svett av slikt, og det var utrolig deilig da vi rakk alt. En enda bedre følelse var det å montere syklene på hotellrommet i dag tidlig, å se at alt virker som det skal.

EVENTYRET KAN BEGYNNE

Onsdag morgen satte vi oss på syklene og kjente etter om alt stemte. Girona er en fantastisk sykkelby, vi tråkket de 40 første kilometerne på grusvei, der det før gikk jernbane.

De siste 20 Km gikk langs kysten, svært kupert og nesten ekkelt varmt. I Tossa skal vi feire en 60-års dag før vi starter hjemturen lørdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *