Sommeren 2019 – Fra Milano nordover til dit vi kommer

Dag en og to

30.6.19: Fra Malpensa (Milano) til Gallarate 20 km

1.7.19: Gallarate til Bellagio

Det er ikke mye å si om dag ‘en, annet enn at syklene overlevde helt uten skrammer. For første gang brukte vi pappkasser fra en sykkelbutikk, slik at vi kunne la dem stå igjen. MEN, sykkelpumpen hadde fått en knekk, og prøv å finne sykkelpumper på en italiensk flyplass.

Jeg ødela to ventiler før vi kom oss av gårde, med et minimum av luft i dekkene. Redningen ble en «planespotter» som håpet å se Airbus’ kjempefly. Han hadde en pumpe vi fikk låne. Da var det såpass sent at vi bare måtte komme oss til et hotell. Å komme seg fra flyplasser på sykkel er vanligvis ikke noe særlig, Malpensa er intet unntak.

Gallarate er ikke en by vi anbefaler. Den er flat, støvete og ganske nedslitt. Men de har usedvanlig mange sushirestauranter. Vi fikk et fenomenalt måltid. Og avsluttet på et gelateria, her snakker vi håndarbeid og kjærlighet til faget!

Vi kom oss tidlig avgårde, på jakt etter en pumpe. Det ble en omvei på seks kilometer, for en nødpumpe, vi må finne en bedre sykkelbutikk.

Syklingen var ikke bare lett, det er noe herk å komme seg ut av ukjente byer. Trafikken var ikke tilpasset sånne som oss. En stund syklet vi på sti gjennom skogen for å slippe unna.

Etter en humpete start oppsøkte vi Madonna del Ghisallo, for å be om beskyttelse videre på turen. Hun er syklistenes skytshelgen, og har sikkert en travel hverdag. Det krever gode bein å komme opp til henne. Vi fikk i alt over 900 høydemeter i dag. Så vidt jeg vet finnes det to sykkelkirker i veien, den andre er i sørvest Frankrike, og vi var der for noen år siden.

Ghisallo er mest kjent, og har flest sykkelrelikvier. Dessuten er det bygget et sykkelmuseum ved siden av, som viser frem en masse sykler, egentlig uten en god historie og fortelle.

Bellagio ligger på en odde i Como-sjøen, og fjellene rundt oss er noe i nærheten av en norsk fjord. I morgen starter vi dagen med fergetur, før vi skal lete etter en sykkelsti til Bormio.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *