Fra slått til slott

Harburg-slottet er et av Tysklands best bevarte slott. Historien går tilbake til det 12 århundre

Fra Augsburg til Nördlingen ca 90 km

En svært udramatisk dag, vi fant til og med veien ut av Augsburg uten problemer! Mye av dagen syklet vi langs Lech, delvis på fine grusveier. Der Lech renner ut i den mektige Donau, spiste vi lunsj. I Donauwörth møtes tre elver, Lech, Donau og Wørnitz.

For et par dager siden møtte vi en tysk syklist, da han hentet sykkelen sin i garasjen var det med tanke på å sykle langs Donau. Etter et par dager syntes han det var så flatt og kjedelig, at han sendte kartet hjem i posten og satte kursen mot alpene. Vi har tenkt å spare de klassiske elvesykkelturene til vi er gamle nok.

Donau (til venstre) er ikke svære greiene i Donauwörth, like nedenfor kommer Lech inn fra venstre, og volumet øker ganske kraftig. Til høyre kommer Wørnitz inn. I midten en hegre som insisterte på å bli tatt bilde av.

Vi blir gang på gang slått av hvor rikt landskapet vi sykler gjennom er, på mange måter. En ting er at jordene bugner av korn. Men landsbyene er også veldig rene, pene og usedvanlig velstelte. Her ville vår hage virkelig ha skilt seg ut, med negativt fortegn. I fjor syklet vi gjennom Frankrike, og den franske landsbygda er veldig mye mer fattigslig. Men også her er det åpenbart et problem med butikkdød.

Morsomt nok henger det plakater her og der med bilde av bønder som nusser på grisene sine, og skryter av at de virkelig gir dyra omsorg, i motsetning til utenlandske bønder. Det er som et ekko av Nortura og Gildes propaganda. Sannsynligvis vil alle tro at «våre» bønder er noe helt for seg selv.

Om Peter var klippen Kirken skulle bygges på, bør denne kirken hete Peterskirken.

Fortsatt har kirkene stort sett løkkupler, det er lenger nord de rette tårnene med kors på toppen overtar. Vi orienterer oss ofte etter tårnene, de er det første man ser når det nærmer seg en ny landsby.

Kirken i Biberbach, det har ikke skjedd veldig mye å fortelle om siden 1766.

I 1766 var den tiårige Wolfgang A. Mozart i Biberbach, hvor de har et veldig bra orgel. Det gikk gjetord om guttungen og det ble stelt i stand til konkurranse. Mozart skulle prøve seg mot en guttunge som var hele to år eldre. Han gjorde det bra mot den eldre konkurrenten, kampen endte uavgjort. Det kan selvsagt henne at tolvåringen, Christoph Moritz Bernhard Fugger, hadde fordel av hjemmebane, han var arving til grevskapet.

Nördlingen var ikke nødvendigvis dagens mål, men det er her vi endte opp. Byen er bygget i et krater etter at en meteoritt traff jorda, svært mange år før vi ble født.

De eldste funnene etter mennesker her er 7-8000 år gamle. Siden har romere og mange andre hærer herjet i området. Nå er det en av Tysklands best bevarte middelalderbyer.

Vi fikk et svært stort og billig rom på Waalfisch, her har vi det som Jonas (dette for dem som kan sin bibelhistorie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *