Kanaler og småbyer

Uelzen til Lütjensee, 10 mil

Selv om Julia tok «a century» med god stil, var hun ikke i humør til å gjenta suksessen. Hun bestilte rom på et tilsynelatende bra hotell, 10 mil lenger nord. Hotellet er ikke så verst, og har en restaurant med Michelin-anbefaling. Gjestene bærer også preg av god mat og få bekymringer. Mn vi har spist bedre og fått bedre service på langt billigere steder…

Dagen begynte langs kanalen. Vi fikk faktisk noen timer sol, og bare litt regn! Ikke var det bitende kaldt heller, selv med ganske kraftig motvind.

Etter gårsdagens orienteringssuksess, regnet vi med gjentakelse. Men…. Da vi forsøkte å følge de offisielle sykkelveiene, endte vi uten unntak langt til skogs, på dårlige stier, ikke engang skogsbilveier. Dermed ble det kombinasjonen av Google Maps og papirkart, som vi synes fungerer best.

Vi måtte gjennom noen små og mellomstore byer, og der rota vi det til, uten unntak. Selv i knøttlille Lauenburg ved Elben, der hjørnesteinsbedriften er skipsverftet Hitzler, slet vi med å finne veien videre (den var ikke veldig stor og bred). Ellers var byen veldig trivelig, om man ser bort fra at vi syklet gjennom den på brostein:

Uansett, vi fant frem, som vi alltid gjør. Og selv om maten ikke var helt topp, fikk i alle fall jeg spist to ting jeg har unngått så langt i sommer: Villsvin og ekte bratwürst. Stekte villsvinpølser og lokal sennep var bra greier! En liter hveteøl bidro til opplevelsen.

Mot slutten av dagen dukket det opp en ny type skilt, og vi lurer på om de holder det de lover:

Da blir morgendagens tur 9-10 flate og enkle mil, og vi har fullført Milano-Kiel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.