Bøkene våre

Både Julia og Gunnar skriver bøker på fritiden, her har du en oversikt. Gunnar har skrevet om turer i skogen, brennevinsforbud og turer. Julia skriver lærebøker i engelsk.

Gunnars siste bok er en guide til Nordmarka og Krokskogen. Den har fått god omtale fra “de som betyr noe” i Markasammenheng:

Utemagasinet Turistforeningen i Oslo og Akershus Tanum på Karl Johan Fantastiske Marka

Skiforeningens Snø&Ski
Turistforeningens Fjell og vidde
Reiseliv

På to hjul gjennom Trumpland

2017: Omtrent da Donald Trump ble tatt i ed som president, kom min beskrivelse av valgkampen 2016. Det er en bok om sykling, glede over å være på tur og møter med velgerne som ga oss president Trump. Tom Hetland i Stavanger Aftenblad sa det bra: Enkel, ujålete reportasjejournalistikk kan framleis vera ein vinnar.

Her er andre omtaler av boken:

Siras verden Kulturguffen Fri Fagbevegelse Itromsøby Dagsavisen Sjiraff på eventyr (!) Tvedestrandposten Sørlandets lesehest

Forbudstid-kampen mot brennevinet

Aftenposten: Gunnar Kagges bok om det store slaget mellom brennevinstørste nordmenn, spritsmuglere og avholdsfolk er god underholdning.

Stavanger Aftenblad: I en ren lesefest av en bok viser Gunnar Kagge at den bevegelsen som så ofte er blitt latterliggjort som pietistisk og livsfiendtlig, også var en progressiv kraft, ikke minst for kvinnene.

Mathias Fischer i Bergens Tidende forsto hva boken handlet om. Nemlig alkohol som del av maktkampen i Norge.

Verdens land

Denne boken har ligget på bestselgerlister for reisebøker (!), men er ikke lenger i handelen. Jeg har noen eksemplarer om det skulle være interesse for å kjøpe den.

Julias bøker:

I motsetning til bøkene Gunnar skriver, selges Julias bøker i kjempeopplag. (Gunnars trøst er at dersom kjøper hans bøker gjør det frivillig.)

Å skrive lærebøker er lagarbeid. For Julia som er interessert i pedagogisk utvikling, er det veldig utfordrende. Det vi ser under her er bare noen av de siste bøkene hun har vært med på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *